Samenwerking TKB en Uniconta

Samenwerking TKB en Uniconta

TKB is al jaar en dag aanbieder van credit-management software. Haar visie dat ‘de oplossing van vandaag niet per definitie de oplossing van morgen is’ sluit naadloos aan bij Uniconta. TKB volgt ook in toekomstige veranderende markten haar eigen koers waarbij de behoefte van de klant centraal staat uiteraard. Dit betekent dat TKB zichzelf blijft ontwikkelen en daarmee ook haar business applicaties.

De business applicatie die TKB voor haar klanten gebruikt heet TRUST IT en dat werkt in de Cloud. Uniconta is een multi-tenant ERP systeem in de Cloud die heel eenvoudig middels een API de TRUST IT software kan aansluiten aan Uniconta door middel van Add-on. Dus als TRUST IT ontwikkelt en verandert blijft deze gewoon via de Uniconta API werken. Zo houdt Uniconta de kosten voor maatwerk laag en worden er geen kosten gemaakt voor vastlopende interfaces of bugs die zich voordoen. Ook kan Uniconta een oplossing bieden voor TKB klanten die vastlopen in hun huidige ERP systeem.

ERP-systemen hebben een slechte naam. Ze zijn star, duur in de aanschaf en in het onderhoud, moeilijk te onderhouden en nog moeilijker om up-te-graden. ERP-systemen dienen op eigen servers geïnstalleerd te worden. De implementaties van deze systemen zijn ook niet goedkoop; integratie is vaak altijd maatwerk. Aanpassingen van deze systemen zijn mogelijk maar dat brengt in de toekomst weer problemen met zich mee in verband met eventuele upgrades. Het risico is ook dat bedrijfsprocessen aangepast dienen te worden naar hoe het systeem werkt i.p.v. dat het systeem bestaande of nieuwe bedrijfsprocessen kan ondersteunen. Dat klinkt menigeen wel bekend in de oren.

Integratie met andere systemen is nog steeds lastig. De meeste systemen hebben een open API of kunnen op een andere manier communiceren, echter er is nog steeds een integratie partner nodig om de gewenste systemen met elkaar te laten communiceren. Dit zal niet vanzelf gaan.

Het voordeel van Cloud systemen is dat de leverancier deze kan upgraden zonder dat men alle klanten fysiek te bezoeken. Het grote probleem is dat upgrades van ERP systemen vaak botsen met specifiek gemaakte integraties en maatwerk. Sommige softwareleveranciers onderkennen dit probleem en laten het simpelweg niet meer toe om maatwerk toe te staan.

De enige manier om een hypermodern ERP systeem te ontwikkelen is simpelweg door na te denken over de opzet van het platform en hoe dan alle eerdergenoemde problemen kunnen worden opgelost. Uniconta heeft dit voor elkaar gekregen, en Uniconta is met recht hyper modern en revolutionair te noemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *